Hurra för alla djur!

Den 4 oktober är det Djurens dag! Det firar självklart! Det här året har vi bjudit in skolklasser till mysiga Aspuddsparken. Barnen får prova på en rolig REDE-övning, gå en djurig tipspromenad, och eftersom Djurens dag även infaller på Kanelbullens dag bjuder vi alla på varsin kanelbulle & dryck. Barnen får dessutom en spännande goodiebag med sig hem! För dig som är pedagog och funderar på hur du skulle kunna uppmärksamma Djurens dag tillsammans med din barngrupp, vill vi tipsa om vår fina REDE-övning Djurens dag - övning 18. Alla övningar laddas som vanligt ner helt kostnadsfritt under kategorin ”övningar”.
2017-09-27


 

REDE deltog på GR Läromedelsmässa i Göteborg

Full fart på läromedelsmässa i Göteborg! Vi var självklart på plats visade upp vårt fina material för lärare och pedagoger och alla som besökte mässan! Extra kul eftersom det var första gången REDE visades på mässa i västra Sverige.
2017-04-25


 

REDE deltar på Mittlärande-mässan i Sundsvall 21-22 februari

Idag står vi på mässan Mittlärande bland många aktörer inom skola och förskola. Som vanligt lika roligt att få så fin respons för vårt material. Vi har också passat på vara duktiga på sociala medier: Facebook, Instagram och Snapchat!
2017-02-22


 

Introduktionskurs REDE och Mini-REDE 15:e november

Ett bra tillfälle att komma igång med REDE och Mini-REDE-övningarna i skolan och i förskolan. Kursen är både teoretisk och praktisk. Vi går igenom grunderna och tankarna i materialet samt provar på flera övningar.
2016-11-15


 

Introduktionskurs REDE och Mini-REDE 12:e oktober

Ett bra tillfälle att komma igång med REDE och Mini-REDE-övningarna i skolan och i förskolan. Kursen är både teoretisk och praktisk. Vi går igenom grunderna och tankarna i materialet samt provar på flera övningar. För lärare och pedagoger i skolan och förskolan!
2016-10-12


 

Nya Mini-REDE-övningar

Övning 13 "Vara nära" och övning 14 "Dumma mygga"
2016-05-04


 

Nya övningar testas

Snart lanserar vi två nya Mini-REDE-övningar och två nya REDE-övningar. Dessa testas nu av förskolor och skolor. Nytt för de nya REDE-övningarna för skolbarn är att de ska göras på platser där det finns riktiga djur, till exempel 4H-gårdar eller djurparker.
2016-01-19


 

Introduktionskurs 20 maj i Stockholm

Vår introduktionskurs är ett bra tillfälle att komma igång med REDE och Mini-REDE-övningarna i skolan och i förskolan. Kursen är både teoretisk och praktisk.
2015-03-27


 

Introduktionskurs 25 mars i Stockholm

Vår introduktionskurs är ett bra tillfälle att komma igång med REDE och Mini-REDE-övningarna i skolan och i förskolan. Kursen är både teoretisk och praktisk.
2015-02-02


 

Introduktionskurs 28 januari i Stockholm

Vår introduktionskurs är ett bra tillfälle att komma igång med REDE och Mini-REDE-övningarna i skolan och i förskolan. Kursen är både teoretisk och praktisk.
2015-01-08


 

REDE på Skolforum 27-28 oktober

Besök REDE:s monter på Skolforum på Stockholmsmässan 27-28 oktober.
2014-10-27


 

VARJE TISDAG! REDE-lektion på Lill-Skansen

REDE och Mini-REDE på Lill-Skansen Lektion: Djurens och våra egna känslor Period: hela året -Tisdagar Tidsåtgång: ca 1,5 tim Pris: 500 kr (6% moms ingår) Förmiddag: 9.15-11.00 Eftermiddag: 12.00-13.30
2014-10-14


 

Introduktionskurs

Vill du lättare komma igång med REDE eller Mini-REDEs material och få med dig kollegorna? - Kom och var med på en introduktionskurs!
2014-09-24


 

REDE-seminarium i Almedalen

Under årets Almedalsvecka medverkar Djurskyddet Sverige med ett seminarium om REDE och hur mer empati i läroplanen gynnar samhällsklimatet för både djur och människor.
2014-06-25


 

REDE och Mini-REDE introduktionskurs

Vill du lättare komma igång och få med dig kollegorna? - Gå en introduktionskurs!
2014-04-23


 

God jul & gott nytt år!

Nu tar vi lite ledigt över jul och nyår, men vi är tillbaka vecka 2 igen.
2013-12-24


 

Stort intresse för REDE på skolfourm

När eleverna har höstlov passar tusentals lärare, förskollärare och pedagoger på att besöka Skolforum på Älvsjömässan. En av nästan 150 utställare är Djurskyddet Sverige med värdegrundsmaterialet REDE.
2013-10-29


 

Ljudpussel och apollofjärilslarver på Djurens dag

I början visste fler att det var Kanelbullens dag än Djurens. Men det förändrades snabbt när barn och lärare på ett lekfullt sätt fick sätta sig in i och diskutera djurskydd, respekt och empati. Djurskyddet Sveriges värdegrundsmaterial blev en hit när Djurens dag firades på Skansen.
2013-10-09


 

REDE-lektion på Lill-Skansen <3

Ska ni till Skansen med klassen/barngruppen? Få ut lite mer av dagen och boka en pedagogisk upplevelse där barnen får göra en av våra REDE-övningar integrerat med Lill-Skansens djur.
2012-11-27


 

REDE presenterades på Skolforum

Under de tre sista dagarna av oktober hölls Skolforum i Älvsjö i Stockholm. Mässan är landets största samlingsplats för lärare, förskolelärare och pedagoger, och besöktes av i snitt 3600 personer per dag.
2012-11-01


 

Ny studie: Barn kan öva upp empati genom djur

Barn kan utveckla sin empati med hjälp av djurinriktade värdegrundsövningar, visar en ny studie från Göteborgs universitet. Forskaren Agneta Simeonsdotter Svensson har undersökt vilken effekt Djurskyddet Sveriges värdegrundsmaterial Mini-REDE (Respekt, Empati, Djur, Etik) har på barn i tre- till femårsåldern.
2012-10-17


 

Fira Djurens dag med REDE på Lill-Skansen

Den 4:e oktober firar vi både "Djurens dag" och "Kanelbullens dag" varje år. I år är vi på Lill-Skansen! Kom med din klass (ni får en egen tid) då vi pysslar, äter bullar och går tipspromenad om och kring djuren på Lill-Skansen! Det här är framförallt för dig (lärare och pedagog) som är nyfiken på REDE och som vill veta mer om materialet.
2012-10-04


 

Nytt värdegrundsmaterial till förskolor

Ett empatiutvecklande värdegrundsmaterial för förskolebarn har länge varit efterfrågat. Nu lanserar Djurskyddet Sverige Mini-REDE som består av tio övningar som alla har som grund att barnen ska träna sin förmåga till inlevelse och empati för såväl djur som människor. I samband med detta lanseras även en helt ny hemsida där övningarna kan laddas ner kostnadsfritt.
2012-08-22